23 Şubat 2012 Perşembe

Şeftalili Kek


Şeftali mevsiminde çok severek yediğimiz keklerden biri.

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • un
  • 2 tane şeftali
Hazırlanışı:
  • Yumurta ve şekeri mikser ile iyice çırpalım
  • Diğer malzemeleride ekleyip kek hamurumuzu hazırlayalım
  • 1 şeftaliyi küp küp dograyıp hamurumuza ekleyip karıştıralım
  • Kek hamurunu önceden yağladığımız borcama veya kek kalıbımıza dökelim
  • Diğer şeftaliyi elma dilimi şeklinde kesip kekin üstüne dizelim
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kekimiz pişene kadar pişirelim.
Servis önerisi:  Kekimiz piştikten sonra servis ederken üstüne istege göre pudra şekeri serpebilirsiniz.Ben pudra şekeri ile servis etmeyi tercih ediyorum.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder